Dor de Anglia

Fotoreportaj Big Ben21 232x400 Dor de AngliaAcum doi ani am avut parte de o experienţă foarte importantă pentru mine. Mi-am dorit foarte mult să ajung în Anglia, iar acum doi ani am reuşit să stau acolo pentru mai bine de o lună.

Sunt fascinat de această ţară, de cultura lor, de civilizaţia de care dau dovadă, de arhitectura lor, de accent, chiar şi de felul britanicilor de a fi sau de vremea capricioasă şi răcoroasă. Îmi aduc aminte primele impresii care mi-au rămas în minte şi după atât timp.

La aeroport, un negru cu accent perfect mă întâmpină şi îmi cere actele. Nu este nimic deosebit, dar a fost prima persoană cu care am vorbit acolo şi mi-a rămas întipărită imaginea în cap. În prima dimineaţă am fost trezit de două bătrânele care vorbeau în faţa casei, eu având geamul deschis. Nu m-am enervat, dimpotrivă! Mi-au făcut ziua mai frumoasă.

Am multe amintiri din această ţară. Am avut norocul să locuiesc în Henley on Thames, în sudul comitatului Oxfordshire,  un orăşel absolut superb, cum vedeţi în filme, destul de aproape de Londra şi situat de o parte şi de alta a Tamisei.

Tamisa fluviu al civilizatiei5 500x283 Dor de Anglia

Am avut norocul să ajung să văd Westminster, London Eye şi centrul Londrei la apus de soare. După cum vedeţi şi în fotografiile de mai jos, lumina era perfectă, atmosfera la fel.

Fotoreportaj Big Ben6 500x305 Dor de Anglia

Fotoreportaj Londons eye1 283x400 Dor de Anglia

Tower Bridge, palatul Buckingham, castelul Windsor, Oxford. Toate acestea mi-au lăsat o imagine atât de plăcută încât m-aş întoarce oricând.

Fotoreportaj Tower Bridge4 277x400 Dor de Anglia Winsdor Castle8 500x318 Dor de Anglia Buckingham palace8 259x400 Dor de Anglia

Ideea acestui articol mi-a venit în urma vizionării unor documentare şi filme despre regi şi regine britanice. Vă recomand cu mare căldură să încercaţi următoarele filme:

Acestea sunt doar câteva din filmele care merită văzute. Pe lângă faptul că sunt şi interesant de urmărit, acestea au şi o latură educativă ce nu ar trebui să lipsească din cultura noastră generală, părerea mea.

Am vizitat destul de multe ţări europene, însă cea care m-a impresionat cel mai tare a fost Anglia. Pe locul doi aş putea pune Elveţia şi apoi Austria. A nu se înţelege, totuşi, că nu îmi place ţara noastră. Iubesc România şi nu m-aş muta niciodată din ea, însă nu este greşit să apreciezi şi alte lucruri.

În continuare vă prezint o serie de fotografii pe care le-am realizat, însă acum ştiu că dacă aş merge din nou în această ţară, viziunea mea ar fi cu totul alta, iar perspectiva fotografiilor diferită.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>