Alba Iulia, un oraş istoric în renaştere

Alba Iulia 2 263x160 Alba Iulia, un oraş istoric în renaştereAnul trecut am căutat să merg într-un loc deosebit şi plin de istorie cu ocazia evenimentelor de la 1 Decembrie, aşa că am ales Alba Iulia. Fotoreportajul realizat de sărbătoarea naţională a ieşit frumos, însă nu m-am limitat doar la a surprinde evenimentele ci am încercat să vă arăt şi o parte din farmecul oraşului.

Alba Iulia este un oraş frumos, în special partea cetăţii. Am rămas surprins de mărimea cetăţii, dar şi de cât s-a investit în aceasta şi cât se mai investeşte încă. Chiar este impresionant cât se lucrează acolo, iar rezultatul va fi, cu siguranţă, promiţător.

Acest oraş este plin de istorie! Încă din anii 1541 a fost capitala politică a Transilvaniei, dar a fost şi capitala statelor reunite sub conducerea lui Mihai Viteazul. Totodată aici a avut loc Marea Adunare Naţională din 1 Decembrie 1918, dar şi încoronarea regilor Ferdinand şi Maria la catedrala din fotografia de mai jos.

Alba Iulia 6 399x600 Alba Iulia, un oraş istoric în renaştere

Dacă aveţi drum pe aici vă recomand să vizitaţi zona cetăţii a oraşului. Este curat, este frumos şi sunt convins că în scurt timp va evolua şi mai mult. Cu siguranţă Andrei va confirma acest lucru, el locuind în acest oraş.

Alba Iulia 1 900x600 Alba Iulia, un oraş istoric în renaştere

Alba Iulia 4 900x600 Alba Iulia, un oraş istoric în renaştere

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>