Social Media Summit Cluj – Fotografii

sms 469x300 Social Media Summit Cluj  FotografiiAstăzi a fost Social Media Summit la Cluj. A fost un eveniment pe care l-am aşteptat, fiind primul SMS la care particip. Eram curios să văd despre ce este vorba, ce pot învăţa şi, bineînţeles, să mă întâlnesc cu unii oameni cu care nu am mai schimbat o vorbă de ceva vreme.

Personal, evenimentul mi-a plăcut foarte mult. Organizat ca la carte, locaţie frumoasă, speakeri cu adevărat buni în domeniu şi prezentări pregătite. Mi-a lăsat impresia de profesionalism şi calitate, cum eram sigur de altfel că o să se întâmple.

Social Media Summit este organizat de Revista Biz şi de Marta Uşureluredactor şef la aceasta.

Prima parte s-a bazat pe  Puterea comunitatii locale din Cluj in Romania pe partea de social media, iar speakerul care a deschis seria a fost Adrian Hădean.

Social Media Summit Cluj 10 399x600 Social Media Summit Cluj  Fotografii

A urmat Radu Bazavan, ştiut şi sub numele de Groparu. Acesta a vorbit despre brandingul personal, despre cum acesta îţi poate aduce prieteni din online, cunoştinţe. A accentuat ideea că în SM tu administrezi comunicarea cu lumea, şi totodată te ajută să dezvolţi o capacitate de negociere, înveţi să spui şi cum să spui nu. Vă invit să vedeţi şi un teaser al filmului pe care îl va lansa, Usturoi.

Social Media Summit Cluj 14 399x600 Social Media Summit Cluj  Fotografii

Următorul pe listă a fost Gabriel Oana ( Gaben ). Vesel ca deobicei, dar profesionist, a vorbit despre youtube, despre importanţa folosirii acestui canal şi avantajele pe care acesta le aduce. Nu ştiam că sunt peste 250.000 de români activi pe acest canal şi că clipurile educative generează peste 60% din trafic, însă sunt nişte cifre îmbucurătoare.

Social Media Summit Cluj 18 900x600 Social Media Summit Cluj  Fotografii

Nu putea să lipsească Cristian China Birta, zis Chinezu ( dar oare cine nu îl ştie ). Deşi până acum ne-a obişnuit în prezentările sale cu veselie şi râsete, astăzi a vorbit într-o nuanţă mai serioasă evidenţiând importanţa comunităţii locale din online. A vorbit despre stabilirea unor reguli după care această comunitate trebuie să funcţioneze, despre verticalizarea locală şi responsabilizarea fiecărui blogger în parte şi a menţionat şi faptul că frustrările din eşecul online se răsfrâng în viaţa personală.

Social Media Summit Cluj 23 426x600 Social Media Summit Cluj  Fotografii

Sesiunea a doua a fost deschisă de Cristina Bazavan, blogger şi jurnalist care ne-a vorbit despre un cod de etică pe care fiecare dintre noi, atât bloggeri cât şi cei implicaţi în social media, ar trebui să îl avem. Este important să ne asumăm advertorialele şi endorsment-ul, să scriem doar ce ştim că este adevărat, să ştim că anonimitatea este laşitate, să respectăm datele personale ale comentatorilor noştri, să respectăm informaţia, să oferim content relevant şi încă o întreagă serie de reguli ce îţi asigură un drum spre profesionalism. Am admirat cu adevărat încrederea pe care o are în ea şi munca pe care o depune.

Social Media Summit Cluj 28 900x600 Social Media Summit Cluj  Fotografii

Andreea Bozoi de la Danone a făcut o treabă admirabilă în cadrul acestei companii prin campaniile pe care le-a realizat, şi nu numai. O să vă spun, pe scurt, despre una singură în care am fost şi eu implicat. Este vorba de BlogJuan, şi dacă vă mai aduceţi aminte, lupta a fost destul de strânsă. A fost o campanie cu adevărat frumoasă în care mi-am descoperit romantismul.

Social Media Summit Cluj 33 900x600 Social Media Summit Cluj  Fotografii

Cristian Manafu a avut în prezentarea sa nişte sfaturi foarte importante pentru companiile care se implică în social media. A vorbit despre definirea obiectivelor de comunicare, despre principalele instrumente de SM, despre definirea audientei, canale, tactici şi unităţi de măsură.

Social Media Summit Cluj 35 900x600 Social Media Summit Cluj  Fotografii

Cel care a încheiat această a doua sesiune a fost Andrei Gusidi, On Trade Supervisor – PPD Romania, prezentarea sa încheindu-se într-un mod inedit, cu o degustare de whisky şi câteva sfaturi despre cum recunoaştem un whisky bun.

Social Media Summit Cluj 45 900x600 Social Media Summit Cluj  Fotografii

În finalul acestui eveniment a fost Alexandru Negrea, unul din cei mai mari specialişti pe Facebook din ţară şi social media manager la BCR. Workshop-ul său a fost constructiv şi captivant, fiecare dintre noi reuşind să prindem sau să învăţăm ceva ce nu ştiam despre paginile de facebook, despre targetare şi despre promovarea prin intermediul acestora.

Social Media Summit Cluj 56 900x600 Social Media Summit Cluj  Fotografii

Felicitări încă o dată organizatorilor pentru un eveniment atât de reuşit şi de educativ! Nu uitaţi că fotografiile pot fi găsite şi pe pagina de facebook.

 

Comments

2 thoughts on “Social Media Summit Cluj – Fotografii

 1. Pingback: Gaben prezinta trusa antimahmureala

 2. Pingback: Johnnie Walker vine acum si la tine acasa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>