Ultima zi #priNeamţ. Poveste şi fotografii

Ziua II priNeamt Foto 14 500x282 Ultima zi #priNeamţ. Poveste şi fotografiiDin păcate, dar cu mare fericire că am făcut şi eu parte din acest eveniment, s-a terminat #priNeamţ, un proiect deosebit care s-a ridicat deasupra tuturor aşteptărilor, uimindu-ne prin organizarea excepţională şi numeroasele surprize. Mulţumim Toma şi Alex pentru tot. 

Acest articol este despre a doua zi din acest proiect, pentru că înainte v-am vorbit de Conferinţa de Marketing Online în Turism şi despre prima zi din proiect. Ştiu că aşteptaţi fotografiile, dar întâi o să vă vorbesc despre cum a fost, după care vă invit să vedeţi numeroasele fotografii pe care le-am realizat.

Ziua a început cu urcarea bloggerilor în autocar, iar prima oprire a fost acasă la doamna Rodica, o femeie deosebită ce se luptă cu evoluţia constantă a lumii pentru a păstra vie tradiţia. Această doamnă, alături de fetele sale, face produse tradiţionale. Haine, traiste, carpete, toate cusute manual. Este de admirat tăria de care această femeie dă dovadă!

Ziua II priNeamt Foto 24 899x600 Ultima zi #priNeamţ. Poveste şi fotografii

Plecarea de aici ne-a purtat la Rezervatia de zimbri si fauna carpatina “Dragos Voda”unde ne-am simţit bine şi am văzut cât de mult muncesc aceşti oameni pentru ocrotirea acestei specii, ei având numeroase exemplare lăsate în semicaptivitate.

Ziua II priNeamt Foto 29 900x600 Ultima zi #priNeamţ. Poveste şi fotografii

Depozitul de armasari Dumbrava m-a impresionat în cel mai plăcut mod posibil. Am văzut numeroase specii de cai, am urmărit o demonstraţie de sărituri peste obstacole, am fost primiţi cu voie bună şi, cel mai important, am călărit pentru prima oară!

Ziua II priNeamt Foto 61 900x600 Ultima zi #priNeamţ. Poveste şi fotografii

Deşi mai fusesem la Mănăstirea Neamţ, am revenit cu mare plăcere la aceasta. Am descoperit mirat, datorită lui Adi, faptul că aici este o colecţie impresionantă de schelete şi cranii expuse publicului larg.

Ziua II priNeamt Foto 55 900x600 Ultima zi #priNeamţ. Poveste şi fotografii

Ziua II priNeamt Foto 57 399x600 Ultima zi #priNeamţ. Poveste şi fotografii

Ion Albu, un meşter din comuna Timişeşti, realizează măşti tradiţionale ce se folosesc la obiceiurile de iarnă. El munceşte în jur de 8-9 ore, dacă nu şi mai mult, pentru confecţionarea unui singur exemplar. Datorită berii Noroc, am primit şi noi, fiecare, câte o mască. Mulţumim!

Ziua II priNeamt Foto 72 900x600 Ultima zi #priNeamţ. Poveste şi fotografii

Din păcate, în momentul în care am ajuns noi la Cetatea Neamţului a fost prea târziu, iar aceasta era închisă. Este unul din obiectivele pe care îmi doream cel mai mult să îl văd, însă nu este nicio problemă, cu siguranţă voi mai avea alte ocazii cât mai curând.

Ziua II priNeamt Foto 73 900x600 Ultima zi #priNeamţ. Poveste şi fotografii

Seara s-a terminat foarte frumos, însă despărţirile de oameni atât de faini nu sunt mereu uşoare. Cu siguranţă ne vom mai vedea cât de curând şi sunt foarte fericit că am făcut parte din minunata gaşcă #priNeamţ. Acum vă invit să vedeţi fotografiile realizate, din care doar o parte pe blog.

Toate fotografiile le găsiţi pe Pagina de Facebook.

Ziua II priNeamt Foto 13 899x600 Ultima zi #priNeamţ. Poveste şi fotografii

 

 

 

 

 

Comments

3 thoughts on “Ultima zi #priNeamţ. Poveste şi fotografii

  1. Pingback: #priNeamt, ziua II | Ancuta Lebada

  2. Pingback: Tot acasa #priNeamt e mai bine

  3. Pingback: Meşteşuguri şi meşteşugari din Neamţ | impresii din lumea mare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>