Best of – Fotografia de incendiu

Aşa cum v-am spus zilele trecute, am lucrat la pregătirea unui foto reportaj frumos ce are ca subiect principal incendiile şi fotografia de incendiu. În ultimul an, în special, am participat la destul de multe incendii pentru a realiza o colecţie chiar frumoasă de fotografii pe baza acestui subiect.

Ieri am publicat un CF Reportaj, ,,Incendii şi salvatori”, în care am explicat mai bine ce înseamnă să faci fotografii în astfel de condiţii, ce riscuri îţi asumi şi ce trebuie să trăieşti. Vă recomand să îl citiţi pentru că deşi este lung, merită.

Să faci fotografii la incendii înseamnă mai mult decât a apăsa pe declanşator, înseamnă a trăi drama oamenilor, înseamnă a vedea cum flăcările cuprind agoniseala de o viaţă a lor şi înseamnă a îţi asuma riscuri. Am intrat în clădiri în flăcări, am umblat prin păduri ce ardeau şi am inhalat fum, am suportat căldura focului, dar şi geruri de -25 de grade, dar cel mai grav a fost să văd suferinţa pe chipurile oamenilor.

A fi fotograf în aceste situaţii înseamnă şi a fi om, înseamnă a nu profita de durerea omului, ci a-l şi ajuta când este nevoie. Într-o perioadă atât de lungă de timp am reuşit să surprind multe incendii şi a fost dureros de multe ori, însă fotografiile obţinute m-au ajutat chiar să câştig premiul II la un concurs naţional de profesionişti.

În continuare vă invit să urmăriţi un best of al acestui tip de fotografie şi vă rog să priviţi dincolo de aspectul fotografiei pentru că majoritatea cadrelor au şi un mesaj puternic.

Fotoreportaj 2 Best of   Fotografia de incendiu

Comments

2 thoughts on “Best of – Fotografia de incendiu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>