Orquesta Buena Vista Social Club alături de Omara Portuondo şi Eliades Ochoa.

Aseara a concertat în Cluj Orquesta Buena Vista Social Club alături de Omara Portuondo şi Eliades Ochoa. Așa cum și organizatorii i-au descris, aceștia sunt cei care au pus Cuba pe harta muzicii internaționale.

Mă bucur că am avut ocazia să lucrez aseară. Concertul a fost unul captivant. Ritmurile, atmofera și farmecul artiștilor au reușit să mă facă să las aparatul din mână pentru ceva timp și să stau să îi ascult, să îi admir. Omara, la peste 80 de ani, a făcut spectacol iar vocea și stilul ei au dovedit valoarea unui artist internațional.

Buena Vista Social Club a fost mai întâi un club în inima Havanei, unde muzicienii anilor ’40 se întâlneau și improvizau note moderne pe ritmuri tradiționale. După 50 de ani, proiectul a renăscut la inițiativa cubanezului Juan de Marcos Gonzáles, care a cooptat în trupă chiar și veterani ce cântaseră la club în perioada sa de glorie. Ritmurile speciale și povestea din spatele lor i-a atras atenția regizorului Win Wenders, care le-a surprins farmecul în 1999 într-un documentar nominalizat la Oscar și premiat la Festivalului Filmului European.  Sursa.

Foto 210 500x332 Orquesta Buena Vista Social Club alături de Omara Portuondo şi Eliades Ochoa.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>