Bloguri de fotografie – Recomandări #1

Haideţi să vorbim puţin, astăzi, despre blogurile de fotografie pe care le urmărim. Ca fotograf şi blogger ar fi chiar nepăsare sau pasivitate din partea mea să nu urmăresc şi alte bloguri, să nu văd fotografii superbe de prin lume sau să nu mă documentez despre lucrurile care îmi plac.

Astfel, am o serie de bloguri, româneşti şi din străinătate, pe care le urmăresc constant. O să vi le prezint imediat, însă vreau să vă rog să îmi recomandaţi şi voi bloguri deosebite din acest domeniu ce merită urmărite. Bloguri sau siteuri din care ai ce învăţa.

1. Comunitate Foto

 

Acesta este unul din siteurile mele de suflet în echipa căruia lucrez de mai mult de un an de zile. V-am mai vorbit despre aceasta, v-am spus că a fost premiat la Webstock şi nu are rost să reiau toate articolele, însă vă spun că anul 2013 o să aducă nişte modificări şi îmbunătăţiri superbe asupra acestei platforme.

Merită să urmăriţi, să postaţi fotografii şi să fiţi parte activă a acestei comunităţi!

Site | Facebook | Twitter

CF 500x333 Bloguri de fotografie   Recomandări #1

www.comunitatefoto.ro

2. Blog de Fotografie

Acesta este proaspăt lansat şi administrat de Dragoş Asaftei, în colaborare cu Chinezu. De ce îmi place atât de mult acest blog? Este foarte bine pus la punct, prezintă atât fotografii frumoase, fotoreportaje, sfaturi şi review-uri şi este scris foarte bine!

După părerea mea este exact ceea ce lipsea din partea de foto a blogosferei româneşti! Felicitări şi mult succes!

Site | Facebook

BF 500x333 Bloguri de fotografie   Recomandări #1

3. The Big Picture

Cu siguranţă aţi auzit cu toţii de acest site. După părerea mea este cel mai profesionist ( cu ghilimelele de rigoare ). Acesta prezintă foarte des fotoreportaje superbe realizate în întreaga lume.

Poveşti impresionante, evenimente desoebite şi nişte fotografii care, de multe ori, te lasă fără cuvinte. Mereu urmăresc cu mare plăcere fotoreportajele lor şi mereu mă inspiră.

Site | Facebook | Twitter

BP 500x333 Bloguri de fotografie   Recomandări #1

4. Digital Photography School

Un site care pe lângă articole cu colecţii de fotografii superbe regăseşte şi tutoriale, sfaturi,  informaţii tehnice despre camere foto şi obiective, dar şi postări interesante ce vă ajută să vă îmbunătăţiţi stilul foto ( chiar şi din punct de vedere al postprocesării )

Este unul din siteurile pe care le deschid zilnic şi mereu citesc cu interes.

Site | Facebook | Twitter

DPS 500x333 Bloguri de fotografie   Recomandări #1

5. Ann Street Studio

Acesta este unul din siteurile pe care le urmăresc pentru a-mi trezi cheful de fotografie, un site care mă inspiră, care creează poveşti prin fotografiile realizate. Dacă aruncaţi un ochi peste câteva articole, veţi vedea că fotografiile au un mesaj, au un stil aparte pe care nu îl regăsim la mulţi fotografi.

Pe mine, sincer, mă inspiră. Mereu îi urmăresc cadrele cu plăcere şi mă las purtat de sentimentele trăite.

Site | Twitter

ASS 500x333 Bloguri de fotografie   Recomandări #1

 

Acestea sunt primele 5 recomandări despre care am vrut să vă vorbesc. Dacă le consideraţi folositoare voi continua seria de articole cu recomandări şi voi adăuga, în fiecare articol, câte 5 siteuri şi bloguri care merită citite.

Spor la citit!

Comments

4 thoughts on “Bloguri de fotografie – Recomandări #1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>