Cele mai bune fotoreportaje – Best of

Pot spune că genul meu fotografic preferat este fotoreportajul. Aici nu mă refer la fotoreportajele clasice, de evenimente şi pentru presă, ci la cele cu un mesaj deosebit, la cele ce transmit o stare, o poveste.

Printr-un fotoreportaj poţi exprima durerea, fericirea, emoţia sau tristeţea, toate la o intensitate cât mai apropiată de realitate. Prefer acest gen în favoarea multora tocmai pentru complexitatea sa. Poţi devia de la anumite reguli şi imaginaţia este elementul principal ce dă viaţă unui fotoreportaj.

Suflete pierdute

Această serie de fotografii ilustrează povestea tristă dar adevărată a unor copii de la o casă de copii. Acesta este primul reportaj la care am simţit că trăiesc cu adevărat povestea acestuia şi pot spune că am fost marcat de tristeţea acestor copii.

Cam aşa începe povestea unor copii de la o casă de copii ce trăiesc în aşteptare. Zilelele lor trec în speranţa a mai bine, dorind pe zi ce trece ca cineva să le fie alături, să le demonstreze că sunt iubiţi şi acceptaţi în ciuda rădăcinlor, problemelor sau dificultăţilor ce le întâmpină. Pentru întreg articolul, click aici.

 

 

Fotoreportaj Suflete pierdute14 300x283 Cele mai bune fotoreportaje   Best of

 

 

România, o şansă pierdută

Acesta este fotoreportajul meu de suflet şi este unul din cele mai complexe realizate de mine. Am încercat să mă axez pe concepţiile româneşti şi pe potenţialul pe care această ţară îl are însă nu îl exploatează.

România este o ţară frumoasă, este o ţară cu posibilităţi nenumărate ce aşteaptă să fie exploatate. România oferă, cu fiecare generaţie, genii ce aşteaptă să fie recrutate, persoane cu potenţial imens ce îşi pierd însă din interes atât timp cât muncesc degeaba şi nu li se oferă nicio oportunitate, acesta fiind însă un subiect mai sensibil despre care vom vorbi într-un articol următor. Pentru întreg articolul, click aici.

 

 

Caractere3 300x207 Cele mai bune fotoreportaje   Best of

 

 

Speranţă mistuită de flăcări

În cadrul acestui articol am unele din cele mai bune cadre surprinse la incendii. Am reuşit să surprind pompierii în timp ce stingeau incendiul de la un liceu şi am avut acces destul de aproape, spre reuşita cadrelor. Cu această fotografie am câştigat şi un concurs de fotografie, ocupând locul al doilea.

Speranţa este mistuită de flăcări si viaţa acoperită de un nor de fum impenetrabil. Aparenta dorinţă devine o fantasmă şi realizezi că universul se poate prăbuşi în orice moment… Pentru întreg articolul, click aici.

 

 

Fotópályázat1 205x300 Cele mai bune fotoreportaje   Best of

 

 

Gara unui tren pierdut

Acest fotoreportaj este unul de care eu sunt foarte mulţumit. Am reuşit să surprind într-un mod mai diferit o gară şi să transmit şi mesajul pe care îl aveam în idei. Complexitatea subiectului ce învăluie CFR-ul nu poate fi dezbătută într-un singur articol.

Un tren aşteaptă în gară iar oamenii vin şi pleacă. Deşi acelaşi tren vine la intervale regulate, zi de zi, oamenii sunt mereu alţii. Fiecare călătorie înseamnă o schimbare, dar şi o rutină. Pentru întreg articolul, click aici.

 

 

Fotoreportaj Gara unui tren8 217x300 Cele mai bune fotoreportaje   Best of

 

 

Soldat în numele reginei

Ţara mea preferată este Anglia, de aceea acest fotoreportaj este unul care îmi place foarte mult, tocmai datorită simbolului ce îl reprezintă aceşti soldaţi vestiţi în întreaga lume. Într-adevăr, sunt exact precum se vorbeşte de ei.

Garda reginei din Anglia este numele dat armatei de infanterişti şi cavaleri al căror scop este să proteje viaţa reginei şi să asigure paza în fiecare reşedinţă a acesteia. Formată din soldaţi tineri şi perfect instruiţi la standardele cele mai înalte, aceştia respectă toate ordinele şi se dedică reginei trup şi suflet… Pentru întreg articolul, click aici.

 

 

Soldat in numele reginei9 196x300 Cele mai bune fotoreportaje   Best of

 

 

Munca agricolă

Acest subiect naşte multe controverse şi este interesant tocmai pentru că tinerii evită să lucreze în acest domeniu, mulţi considerând că agricultura este pentru bătrâni sau pentru cei de la ţară.

Munca agricolă a devenit o meserie pe care lumea o evită. Cei cu experienţă, bătrânii, lucrează singuri, cu utilaje moderne sau fără, în funcţie de posibilităţi, iar tinerii preferă munca mai uşoară. Pentru întreg articolul, click aici.

 

 

Munca Agricola 2 225x300 Cele mai bune fotoreportaje   Best of

 

În continuare vă ofer o galerie ce conţine cadre variate din diverse fotoreportaje. Sper să vă placă.

 

Pentru a vedea toate fotoreportajele realizate de mine, click aici. Acest articol este pentru a întregi o colecţie Best Of care să vă ofere cititorilor o modalitate mai compactă de a vedea fotografiile unui gen.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>