Vulcanii noroioşi, taxă foto de 900 RON

Vulcanii norosioşi sunt o rezervaţie naturală unică în Europa ce prezintă un potenţial fotografic enorm. Cu toate acestea, statul nu a investit absolut nimic pentru a face această zonă o atracţie turistică, ba dimpotrivă, a privatizat zona, acest subiect ducându-ne înapoi la ideea din titlu.

De când cu privatizarea, taxa foto pentru profesionişti este enorm de mare. Aceasta se ridică la exagerata sumă de 900 RON. Mie personal mie se pare un preţ foarte mare, cu atât mai mult că investiţia acolo este zero.

Acum ridic şi întrebarea pentru voi. Vi se pare ok acest preţ ? Aţi fi dispuşi să plătiţi 900 RON pentru fotografii la Vulcanii Noroioşi ?

Comments

20 thoughts on “Vulcanii noroioşi, taxă foto de 900 RON

  • Potentialul fotografic de acolo este foarte mare, iar pentru fotografia comerciala este un loc superb insa taxa este mult prea mare.

 1. statul in loc sa faca renovari si conditii pentru turisti … din contra baga taxe si nu investeste nimic … si atunci nici turistul nu mai vine… e o suma mare ..eu unul nu as plati aceasta suma

  • Si problema cea mai mare este ca nu se profita de ceea ce avem. Am putea face bani foarte frumosi din locurile noastre insa statul tot ce face este sa privatizeze, si macar de ar privatiza cui trebuie.

 2. Pingback: Twitted by AlexDimaPhoto

 3. Este scump sa platesti orice acolo, locul arata pe an ce trece tot mai urat si investitiile in zona sunt chiar 0! As vrea sa ii intreb in milioanele alea ce este inclus? Ce consumi sau strici de banii aia? Un singur cuvant: STUPID!
  Anul trecut am facut ceva fotografii pe acolo, deh…

  • Zona repet, e foarte frumoasa, insa nu se face nimic pentru a se pastra, la fel cum nu se faca nimic nici cu restul zonelor frumoase de la noi.

 4. Nu mi se pare exagerat 900 RON pentru fotografie comerciala. E vb. de putin peste 200 EUR, iar daca vorbim de fotografie cu adevarat comerciala, nu cred ar trebui sa fie o problema… Eu am facut fotografii acolo fara sa platesc taxa.
  Este specificat clar “TAXA FOTO: Evenimente speciale, Nunti, Botezuri, Reviste, Reclama”.

  Pentru “nu se face nimic pentru a se pastra”, pot sa contrazic: este drum asfaltat pana acolo, zona este imprejmuita, din cand in cand se mai plimba paznici pe acolo, cosuri de gunoi “ingrijite” din loc in loc. De la vulcani eu am plecat catre Terca, la Focul Viu … mergeti acolo daca vreti sa vedeti “nu se face nimic”, si ar mai fi si alte obiective pe traseul respectiv…

  Mi se pare normal sa platesc pentru un “obiectiv” de care se ocupa cat de cat cineva, si mai ales daca ar fi vorba de fotografie comerciala… Eu as zice totusi sa nu aruncam cu pietre, macar in locurile in care totusi se face ceva … orice.

  Pentru cine e interesat, ceva mai mult despre ce am vazut eu acolo:
  http://timarumihai.blogspot.com/2010/10/vulcanii-noroiosi-paclele-mici.html
  http://timarumihai.blogspot.com/2010/10/vulcanii-noroiosi-paclele-mari.html

  • Faptul ca este un drum asfaltat si un gard nu mi se pare ca este o zona cu potential exploatat. In orice alte tari respectabile in care te-ai duce, orice balta este atractie turistica. Noi avem atat de multe, si frumoase, si din pacate raman asa..

   • @admin,
    Pai … de curiozitate, ce te-ai astepta sa gasesti acolo sa poti spune ca e “zona cu potential exploatat” ? :)

    Vara asta ajuns in mai multe locuri:
    - M. Ciucas – Drumul pana la Cabana Muntele Rosu, de unde pleaca o mare parte din trasee, e destul de praf (asta dupa statiunea Cheia, pana acolo se circula bine).
    - M. Iezer – Drumul Pitesti – Campulung – Leresti – Cabana Voina …. e praf.
    - Parcul Comana – sunt vreo 3 cai de acces, toate sunt distruse (cel putin asa era prin mai 2010, cand am ajuns eu).
    - Zona Chiliile – Meledic – Lopatari – Terca – e ceva mai “sus” fata de Vulcanii Noroiosi, e “ceva mai bun” … dar cred ca m-as gandi bine inainte sa mai plec odata spre Terca cu masina mea…

    … ar mai fi, dar o lungim degeaba. Atata timp cat poti ajunge acolo fara probleme (sunt indicatoare peste tot dupa Buzau), cat exista loc de cazare, cat exista oameni care se ingrijesc de locul ala, eu pot spune ca sunt multumit. Pe mine nici macar locul de cazare nu ma intereseaza in asa mare masura, de cele mai multe ori plec in ture de 1 zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>